Magánrepülőgépre, villára és Maseratira költötte az orvos a páciensektől kicsalt pénzt

Tbg
bűnügy
2018 május 18., 08:37
comments 33

Évtizedeket is a börtönben tölthet egy texasi orvos, miután vádat emeltek ellene, és most előzetesben van. Jorge Zamora-Quezada legalább kétezer pácienssel foglalkozott, egyelőre nem világos, pontosan hány beteget károsított meg.

Az viszont bizonyos, hogy dollármilliókat kaszált azon, hogy egészséges pácienseket nyilvánított beteggé, költséges kemoterápiás kezeléseket, gyógyszeres kezeléseket rendelt el. A kicsalt pénzeket egy többszereplős pénzmosó hálózaton mosta tisztára az eredetileg reumatológusként gyakorló orvos.

Társaival a vád szerint összesen 240 millió dollárt csalt ki, amiból egy hatüléses magánrepülőgépet vásárolt magának, ha pedig a földön akart járni, egy Granturismo Coupéval tette azt.

A CNN-nek nyilatkozott egyik páciense is, Nora Rodriguez, akit konkrétan kidobott a rendelőjéből, miután megkérdőjelezte a kezelések jogosságát. Rodrigueznek az tűnt fel, hogy a kezelések után nem jobban, hanem rosszabbul lett.

A férfi ellen négy alkalmazottja szexuális zaklatás miatt is feljelentést tett. A férfi nem volt ismeretlen sem a szakma, sem a hatóságok előtt: 2006-ban 30 ezer dollárra bírságolták hasonló okok miatt. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.