Magánrepülőgépre, villára és Maseratira költötte az orvos a páciensektől kicsalt pénzt

Évtizedeket is a börtönben tölthet egy texasi orvos, miután vádat emeltek ellene, és most előzetesben van. Jorge Zamora-Quezada legalább kétezer pácienssel foglalkozott, egyelőre nem világos, pontosan hány beteget károsított meg.

Az viszont bizonyos, hogy dollármilliókat kaszált azon, hogy egészséges pácienseket nyilvánított beteggé, költséges kemoterápiás kezeléseket, gyógyszeres kezeléseket rendelt el. A kicsalt pénzeket egy többszereplős pénzmosó hálózaton mosta tisztára az eredetileg reumatológusként gyakorló orvos.

Társaival a vád szerint összesen 240 millió dollárt csalt ki, amiból egy hatüléses magánrepülőgépet vásárolt magának, ha pedig a földön akart járni, egy Granturismo Coupéval tette azt.

A CNN-nek nyilatkozott egyik páciense is, Nora Rodriguez, akit konkrétan kidobott a rendelőjéből, miután megkérdőjelezte a kezelések jogosságát. Rodrigueznek az tűnt fel, hogy a kezelések után nem jobban, hanem rosszabbul lett.

A férfi ellen négy alkalmazottja szexuális zaklatás miatt is feljelentést tett. A férfi nem volt ismeretlen sem a szakma, sem a hatóságok előtt: 2006-ban 30 ezer dollárra bírságolták hasonló okok miatt. (Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.