Megszűnik a frissen alakult Párbeszéd-frakció

politika
2018 május 18., 08:09
comments 482

A Liberálisok képviseletében parlamentbe jutott Bősz Anett kilép a Párbeszéd országgyűlési frakciójából, értesült az Index. Bősz Anett megerősítette az Index információit. A képviselő telefonon azt mondta: a Liberálisok már a választási együttműködésbe is úgy mentek bele az MSZP-Párbeszéddel, hogy a liberális értékeket megjeleníthessék a Parlamentben. Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség együttműködéséről szóló tárgyalásokon azonban nem látták ennek garanciáit: „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére” - mondta.

Ez azt jelenti, hogy független képviselővé válik Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely, pontosabban az, akinek átadja mandátumát. Következmény az is, hogy így kevesebb interpellálási lehetőséget kapnak és nem szólalhatnak fel napirend előtt.  Az öt képviselő illetményét is újra meg kell állapítani, és újra kell osztani az összes bizottsági helyet.

Nem mellesleg a Párbeszéd ezzel elesik az évi 135 millió forintos támogatástól, amit az önálló frakcióalakításnak köszönhettek.

Értesüléseink szerint az ügy hátterében anyagi vita áll, a Zoom pedig azt írja, Molnár Gyula saját hatáskörben, az MSZP elnökségének a megkerülésével állapodott meg Fodor Gáborral a választás előtt arról, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják „nem hivatalos” szövetségesüket.

Bősz Anett, a Párbeszéd-frakció képviselőjeként felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én..
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.