„Drogtanyát csinálna Józsefvárosból a bevándorláspárti ellenzék jelöltje?” - teszi fel jogosan a kérdést a közmédia

STÍLUS
2018 május 19., 14:09
comments 202

Nem könnyű a dolga a közmédiának a harmadik kétharmados győzelem után: az ellenzék bénázása miatt alig-alig vannak komolyan vehető politikai ellenfél, akit egyáltalán érdemes lehet ütnie a független közszolgálatnak. 

A probléma most néhány hétre mérséklődni látszik, mióta a baloldali pártok bejelentették, hogy egységesen Győri Péter független jelöltet támogatják a július 8-i időközi polgármester-választáson. 

Győri Péter független józsefvárosi polgármester jelölt
photo_camera Győri Péter független józsefvárosi polgármester jelölt Fotó: Halász Júlia

Itt egy szombati cikk címe:

„Drogtanyát csinálna Józsefvárosból a bevándorláspárti ellenzék jelöltje?”

A hirado.hu cikke szerint Győri „egy vele készült interjúban” arról beszélt, hogy gyökeres változásokat eszközölne a kerületben: újraindítaná például a tűcsere-programot, támogatná a hajléktalanellátókat, és - kapaszkodj meg - civil szervezeteknek is befolyást engedne egyes döntésekbe. 

A közmédia természetesen nem említi, hogy az interjú az Abcúgon jelent meg, amiben a jelölt részletesen körülírja, milyen körülmények között lehetne újraindítani a tűcsere-programot úgy, hogy az megőrizze ártalomcsökkentő jellegét, és közben ne okozzon problémát a helyi lakosoknak. A hirado.hu szerkesztőit ez nem zavarta meg, és már „2014-es közegészségügyi vészhelyzetet” emlegették fel, a címben pedig egyenesen bevándorláspárti drogtanya került.

Végül egy tökéletes mondat a cikk vége felé:

A bevándorláspárti baloldal jelöltje beszélt arról is, hogy munkáját civil szervezetek befolyása alatt látná el, akik testületek tagjaiként „belelátnának az ügyekbe, befolyásolhatnák az ügyeket.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.