Nemi erőszakkal vádolják Luc Bessont

Luc BessonFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Eljárás indult Luc Besson francia rendező ellen, akit egy ismert színésznő jelentett fel nemi erőszak miatt egy párizsi rendőrkapitányságon - írja a Variety.

A rendező ügyvédjén, Thierry Marembert-en keresztül tagadja a vádakat, de annyit elárult a Europe1 rádiónak, hogy az állítólagos incidens csütörtök éjjel történt, és egy ismert színésznő tette a feljelentést pénteken, aki azonban neve elhallgatását kérte a hatóságoktól. A rendőrség nyomoz. 

A lap forrásai szerint egy 27 éves színésznő tette a feljelentést a párizsi Bristol szállodában történt szexuális erőszak miatt. 

A francia filmipart ezidáig elkerülte a #metoo mozgalom, nem kerültek elő nagy ügyek, egészen mostanáig.

A nagy kékség, és Az ötödik elem rendezőjét, az egyik legismertebb francia rendező-producert még nem hallgatta ki a rendőrség. (Variety

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.