Nemi erőszakkal vádolják Luc Bessont

bűnügy
2018 május 19., 19:31
comments 168
Luc Besson
photo_camera Luc Besson Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Eljárás indult Luc Besson francia rendező ellen, akit egy ismert színésznő jelentett fel nemi erőszak miatt egy párizsi rendőrkapitányságon - írja a Variety.

A rendező ügyvédjén, Thierry Marembert-en keresztül tagadja a vádakat, de annyit elárult a Europe1 rádiónak, hogy az állítólagos incidens csütörtök éjjel történt, és egy ismert színésznő tette a feljelentést pénteken, aki azonban neve elhallgatását kérte a hatóságoktól. A rendőrség nyomoz. 

A lap forrásai szerint egy 27 éves színésznő tette a feljelentést a párizsi Bristol szállodában történt szexuális erőszak miatt. 

A francia filmipart ezidáig elkerülte a #metoo mozgalom, nem kerültek elő nagy ügyek, egészen mostanáig.

A nagy kékség, és Az ötödik elem rendezőjét, az egyik legismertebb francia rendező-producert még nem hallgatta ki a rendőrség. (Variety

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.