Robbanás egy salgótarjáni üzemben, hatan kórházban

baleset
2018 május 19., 17:34
comments 21

Egy dolgozó könnyebben megégett, hat embert légzési nehézség miatt szállítottak kórházba Salgótarjánban, ahol robbanás történt egy üzemben szombaton. 

Az MTI információi szerint egy üveggyártó cég üzemében történt az eset. A dolgozók is oltották a tüzet, később a helyszínre érkező tűzoltók, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is segített.

Hatvannégy ember volt az üzemben az eset idején, őket a tűzoltók kísérték ki az épületből.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a robbanásban kicsapódó forró anyag meggyújtotta az érintett berendezés környezetét mintegy tizenöt négyzetméteren. Egy ember a bokáján szenvedett könnyebb égési sérüléseket, őt már hazaengedték a kórházból.

A mobil labor mérései nem mutattak ki az egészségi határértéket meghaladó légszennyezést. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.