Már 36 képviselőjelöltet megöltek Mexikóban

Július elsején parlamenti és önkormányzati választásokat is tartanak Mexikóban. 

Eddig 36 jelöltet öltek meg az idei kampányban, és nagyon sok jelölt magától lépett vissza fenyegetések hatására.

Önkéntes rendőr Guerrero tartományból, felfegyverzett civilek igyekeznek felvenni a harcot a drogkartellekkel.Fotó: PEDRO PARDO/AFP

A politikai gyilkosságok mögött az egymással is hadakozó drogkartellek állnak. 

Korábban az volt a jellemző, hogy a kartellek lefizették a politikusokat, most viszont inkább védelmi pénzt szednek a jelöltektől. Akkor is ölnek, ha ezt nem kapják meg, és akkor is, ha rivális kartellel szerződnek a választáson indulók.

Vannak körzetek, ahol már senki sem mer indulni a választáson. (washington post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.