Mégsem ölnek le több mint 5000 vadlovat egy ausztrál nemzeti parkban

ÁLLAT
2018 május 20., 16:04
comments 104

Több ezer vadló menekült meg a haláltól egy ausztrál nemzeti parkban, miután Új-Dél-Wales kormányzata visszavonta az állomány ritkítására vonatkozó, vitatott tervet.

A Kosciuszko Nemzeti Parkban kb. 6000 vadló él, az állomány 10 százaléka maradhatott volna a területen a kormányzati elképzelések szerint.

A hegyvidéki területen található nemzeti parkban élő állatok az egykori európai telepesek által elvadított lovak leszármazottai és fontos részét képezik a helyi folklórnak. Környezetvédők szerint viszont a túlszaporodott vadlovak felborítják a helyi ökológiai egyensúlyt, őshonos fajokat szorítanak vissza, és veszélyeztetik a vizes élőhelyeket.

A probléma megoldása érdekében az új-dél-walesi kormányzat úgy döntött, hogy 20 éven belül visszaszorítja a vadlóállományt, ami a gyakorlatban az állatok jó részének a leölését jelentette volna.

A tiltakozások hatására a vadlovak a haláltól megmenekültek, de a környezeti egyensúly megóvása érdekében sokukat áttelepítik majd más ausztrál területekre – írja az MTI.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.