A Mount Everest megmászása közben halt meg a japán hegymászó, akinek korábban már amputálni kellett kilenc ujját

Kuriki Nobukazu 36 éves volt, 7400 méter magasan, a második alaptáborban lévő sátrában veszítette életét. Holttestét a serpák találták meg, a haláleset pontos okát még nem sikerült tisztázni.

Fotó: Doreen Fiedler/dpa Picture-Alliance/AFP

Kuriki korábban azzal került be a hírekbe, hogy egy expedíció során kilenc ujjbegye elfagyott, amputálni kellett őket. Élete során hétszer próbálta meg megmászni a Mount Everestet, sosem járt sikerrel. 2012-ben két napot töltött el 8230 méter magasan egy hólyukban, ekkor a - 20 Celius-fokos hidegben szenvedett olyan súlyos sérüléseket, melyek az amputációhoz vezettek. (Index/Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.