A Mount Everest megmászása közben halt meg a japán hegymászó, akinek korábban már amputálni kellett kilenc ujját

Kuriki Nobukazu 36 éves volt, 7400 méter magasan, a második alaptáborban lévő sátrában veszítette életét. Holttestét a serpák találták meg, a haláleset pontos okát még nem sikerült tisztázni.

Fotó: Doreen Fiedler/dpa Picture-Alliance/AFP

Kuriki korábban azzal került be a hírekbe, hogy egy expedíció során kilenc ujjbegye elfagyott, amputálni kellett őket. Élete során hétszer próbálta meg megmászni a Mount Everestet, sosem járt sikerrel. 2012-ben két napot töltött el 8230 méter magasan egy hólyukban, ekkor a - 20 Celius-fokos hidegben szenvedett olyan súlyos sérüléseket, melyek az amputációhoz vezettek. (Index/Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.