A német rendőrség a reptéren bírságolja meg a túl korán nyaralni induló családokat

külföld
2018 május 21., 08:52

Az utóbbi napokban a bajor rendőrök több szülőt is megbírságoltak a reptereken, mivel nyaralni indultak gyerekeikkel a kéthetes pünkösdi szünet hivatalos megkezdése előtt. 

Az iskolába járást közismerten komolyan veszik a német hatóságok, és a szülők ellen eljárás is indulhat, ha 6 és 16 év közötti gyerekük nem jelenik meg rendesen az iskolában. 

A német sajtó jelentése szerint a hétvégén Memmingen repterén jelentek meg rendőrök, és minden utazni készülő gyerekes családot ellenőriztek. Ha a gyerek iskoláskorú volt, akkor rákérdeztek a szülőknél az iskolája nevére, majd felhívták az intézményt, és megkérdezték, hogy adtak-e engedélyt az útra. Ha nem, a szülők akár ezer eurós pénzbírságot is kaphatnak. 

A bajor rendőrség ismételten kérte a szülőket, hogy megfelelő engedélyek nélkül ne induljanak el a szünidő kezdete előtt nyaralni. 

A DW cikke szerint így is akadnak szülők, akik hajlandóak kockáztatni a pénzbírsággal, és a hivatalos nyári szünet előtt elindulnak, hiszen ekkor kevésbé zsúfoltak a járatok és az árak sem ugranak meg annyira, mint amikor beüt a vakáció. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.