A német rendőrség a reptéren bírságolja meg a túl korán nyaralni induló családokat

2018 május 21., hétfő 8:52
270

Az utóbbi napokban a bajor rendőrök több szülőt is megbírságoltak a reptereken, mivel nyaralni indultak gyerekeikkel a kéthetes pünkösdi szünet hivatalos megkezdése előtt. 

Az iskolába járást közismerten komolyan veszik a német hatóságok, és a szülők ellen eljárás is indulhat, ha 6 és 16 év közötti gyerekük nem jelenik meg rendesen az iskolában. 

A német sajtó jelentése szerint a hétvégén Memmingen repterén jelentek meg rendőrök, és minden utazni készülő gyerekes családot ellenőriztek. Ha a gyerek iskoláskorú volt, akkor rákérdeztek a szülőknél az iskolája nevére, majd felhívták az intézményt, és megkérdezték, hogy adtak-e engedélyt az útra. Ha nem, a szülők akár ezer eurós pénzbírságot is kaphatnak. 

A bajor rendőrség ismételten kérte a szülőket, hogy megfelelő engedélyek nélkül ne induljanak el a szünidő kezdete előtt nyaralni. 

A DW cikke szerint így is akadnak szülők, akik hajlandóak kockáztatni a pénzbírsággal, és a hivatalos nyári szünet előtt elindulnak, hiszen ekkor kevésbé zsúfoltak a járatok és az árak sem ugranak meg annyira, mint amikor beüt a vakáció. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt