Grimes a fénysebesség jelére változtatta a keresztnevét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Május elején derült ki, hogy a Tesla/Space X-tulajdonos Elon Musk és a Grimes művésznéven alkotó kanadai énekesnő, Claire Boucher együtt vannak. Olyan valószerűtlen párosítás ez, hogy az internetezőknek azonnal leolvadt az agya, és sokan még mindig nem ocsúdtak fel a döbbenetből. 

Elsősorban persze Grimes rajongói aggódtak, hiszen az énekesnő például kiszedte az antiimperialista jelzőt a Twitter-leírásából, igaz, később visszatette azt, és eleve sokan azt feltételezték, hogy mivel most egy milliárdos techvállalkozóval/vizionáriussal jár, tuti odalesz munkásságának ellenkulturális karaktere. 

A hétvégén Musk hatásának egy újabb jelét lehetett felfedezni, amikor Grimes bejelentette, hogy megváltoztatja a nevét. Nem az alkotónevét, az marad a Grimes, hanem a polgári nevét: Claire Boucher helyett ezentúl c Boucher lesz.

A dőlt és kicsi c a fénysebesség jele, és Grimes elmondása szerint Musk bátorította a váltásra, ugyanakkor már régi terve volt: barátai eddig is C-nek hívták. (Verge)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.