Maradona egy fehérorosz fociklubhoz szegődött, aztán gratulált a venezuelai Maduro cinkesnek tűnő választási sikeréhez

Tbg
külföld
2018 május 21., 17:41
comments 56

Diego Maradona a valamikor a világ egyik legjobbnak tartott focistája folytatja zuhanórepülését: a világklasszis öt nappal ezelőtt jelentette be Instagram-csatornáján, hogy a Belarusz Breszt FC klubelnöke lesz.

link Forrás

A Belarusz foci nyilván nem a világ legrosszabb focija, mégis 30 hellyel van lemaradva (79.) a FIFA ranglistáján a magyarhoz képest (49.). A Dinamo Breszt nem is éllovas, bár az első osztályban játszik, a Dinamo Minszk kiscsapatának számít. A szovjet időkben csak egy alkalommal sikerült felkapaszkodnia a szovjet élcsapatok közé.

Na, majd most!

Maradonának egyébként arra is volt ideje, hogy ellátogasson Caracasba, és ott gratuláljon Nicolás Madurónak, Venezuela frissiben megválasztott elnökének. Nem is csak gratulált, hanem Amerika-ellenes kortesbeszédet is mondott, Hugo Chavez méltó utódjaként ünnepelte.

A venezuelai választást az ellenzéki jelöltek vagy bojkottálták, vagy el sem indulhattak. Az egyetlen ellenzéki elnökjelölt pedig már a választás napján kijelentette, hogy nem fogadja el a végeredményt a választási rendellenességek miatt.

Az évek óta súlyos gazdasági válsággal küzdő, a nemzeti kommunizmus XXI. századi változatát próbálgató országban a választók - legalábbis a hivatalos eredmények szerint - 60 százalék feletti támogatásukról biztosították Madurót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.