Hivatalos keresztnév lett a Krizantusz, a Milen és a Bentli is

Már annyi kérelem érkezik, hogy hetente kell ülésezniük, árulta el Raátz Judit, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében működő utónévbizottság tagja a Magyar Időknek.

Tavaly több mint háromszáz kérelem érkezett, amiből 38 férfi- és 18 női nevet javasoltak bejegyzésre,

tette hozzá. Így vált hivatalos fiú keresztnévvé a Krizantusz, a Milen, a Bentli és a Lemmi, illetve lánynévvé a Meril, a Nea és a Miletta. Az elutasítottak közül Raátz csak párat említett, de nem fogadták el

a Mazsola, Keti, Elizabeth, Máseny, Babi, Kiwi, Erdőcske, Hattyú, Pötyi, Zene, Éden javaslatokat.

Raátz elárulta, hogy a pozitív döntésnek mindig nagyon örülnek a szülők, ezért gyakran küldenek fotót az újszülöttről, de a visszautasított kérelmezők közt volt már olyan, aki panaszos levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.