Hivatalos keresztnév lett a Krizantusz, a Milen és a Bentli is

Egészségügy
2018 május 22., 04:38
comments 176

Már annyi kérelem érkezik, hogy hetente kell ülésezniük, árulta el Raátz Judit, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében működő utónévbizottság tagja a Magyar Időknek.

Tavaly több mint háromszáz kérelem érkezett, amiből 38 férfi- és 18 női nevet javasoltak bejegyzésre,

tette hozzá. Így vált hivatalos fiú keresztnévvé a Krizantusz, a Milen, a Bentli és a Lemmi, illetve lánynévvé a Meril, a Nea és a Miletta. Az elutasítottak közül Raátz csak párat említett, de nem fogadták el

a Mazsola, Keti, Elizabeth, Máseny, Babi, Kiwi, Erdőcske, Hattyú, Pötyi, Zene, Éden javaslatokat.

Raátz elárulta, hogy a pozitív döntésnek mindig nagyon örülnek a szülők, ezért gyakran küldenek fotót az újszülöttről, de a visszautasított kérelmezők közt volt már olyan, aki panaszos levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.