Két mobilt használ Trump, egyik sem biztonságos

A Politico kormányzati forrásokra hivatkozva írt arról, hogy Donald Trump két mobilt használ, de egyiket sem látták el biztonsági szoftverekkel. A lap szerint sem közvetlen munkatársainak, sem a Fehér Ház kiberbiztonságával foglalkozó szakembereinek sem sikerült meggyőzni az elnököt a telefonhasználatának veszélyeiről. A két telefon egyikéről csak hívni lehet, a másikon pedig pár hírportál appja és a Twitter van. Mindkét készüléket a Fehér Ház informatikai, valamint kommunikációs hivatalai adták az elnöknek. A Politico szerint hiába kérték azt Trumptól, hogy legalább a twitterezésre használt telefonját cserélje le havonta, hajthatatlannak bizonyult. Hogy egyáltalán cserélt-e már készüléket elnöki ciklusa alatt Trump, a Politico nem tudta kideríteni. Az biztos, hogy 

Trump elnökségének első 5 hónapjában olyan telefont használt, amit nem ellenőriztek a biztonsági szakemberek. Elődje, Obama havonta átadta készülékeit kontrollra. 

A Politico írását hivatalosan a Fehér Ház nem kommentálta, de egy névtelenül nyilatkozó munkatársa a lapnak azt közölte, hogy a hívásindításra használt készüléket cserélik havonta. Igaz, ezen kamera és mikrofon is van, ami különösen rizikós biztonsági szempontból.     

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.