Két mobilt használ Trump, egyik sem biztonságos

külföld
2018 május 22., 04:52
comments 77

A Politico kormányzati forrásokra hivatkozva írt arról, hogy Donald Trump két mobilt használ, de egyiket sem látták el biztonsági szoftverekkel. A lap szerint sem közvetlen munkatársainak, sem a Fehér Ház kiberbiztonságával foglalkozó szakembereinek sem sikerült meggyőzni az elnököt a telefonhasználatának veszélyeiről. A két telefon egyikéről csak hívni lehet, a másikon pedig pár hírportál appja és a Twitter van. Mindkét készüléket a Fehér Ház informatikai, valamint kommunikációs hivatalai adták az elnöknek. A Politico szerint hiába kérték azt Trumptól, hogy legalább a twitterezésre használt telefonját cserélje le havonta, hajthatatlannak bizonyult. Hogy egyáltalán cserélt-e már készüléket elnöki ciklusa alatt Trump, a Politico nem tudta kideríteni. Az biztos, hogy

Trump elnökségének első 5 hónapjában olyan telefont használt, amit nem ellenőriztek a biztonsági szakemberek. Elődje, Obama havonta átadta készülékeit kontrollra.

A Politico írását hivatalosan a Fehér Ház nem kommentálta, de egy névtelenül nyilatkozó munkatársa a lapnak azt közölte, hogy a hívásindításra használt készüléket cserélik havonta. Igaz, ezen kamera és mikrofon is van, ami különösen rizikós biztonsági szempontból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.