Teherautóval ütközött egy kisbusz a 4-es úton, kilenc halálos áldozat

baleset
2018 május 22., 18:08
comments 220

Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel. 

A kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, 

a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása - román társhatóságok bevonásával - folyamatban van.

Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es fõút 59-es kilométerénél
photo_camera Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es fõút 59-es kilométerénél Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Digi 24 román hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta, hogy a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy 

hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek. 

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.