Teherautóval ütközött egy kisbusz a 4-es úton, kilenc halálos áldozat

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel. 

A kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, 

a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása - román társhatóságok bevonásával - folyamatban van.

Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es fõút 59-es kilométerénélFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Digi 24 román hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta, hogy a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy 

hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek. 

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.