Trump felkészült rá, hogy elhalassza vagy akár le is fújja történelmi találkáját Kim Dzsongunnal

Az amerikai elnök Washingtonban fogadta Mun Dzsein dél-koreai elnököt. A tárgyalás eredeti célja az volt, hogy elvégezzék a finomhangolást az év diplomáciai eseménye, a június 12-re tervezett Trump-Kim csúcstalálkozó előtt.

Mun Dzsein és TrumpFotó: SAUL LOEB/AFP

Múlt héten azonban Észak-Korea azzal kezdett el fenyegetőzni, hogy lefújják az egészet az amúgy rutinszerűnek számító amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlat miatt.

Trump most azt mondta, hogy továbbra is folynak a találkozó előkészületei, de ő készen áll rá, hogy elhalassza vagy akár le is mondja az egészet, ha nem teljesülnek bizonyos meg nem nevezett feltételek. Az amerikai elnök szerint nagy az esélye, hogy a június 12-ei tárgyalás időpontját későbbre módosítják. (BBC, Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.