Észak-Korea a Trump-Kim csúcstalálkozó lefújásával fenyegetőzik

külföld
2018 május 15., 19:04

A dél-koreai hírügynökség, a Yonhap jelentette, hogy Észak-Korea delegációja lemondta a keddre tervezett tárgyalását a dél-koreai féllel, és belengették azt is, hogy lefújják a Donald Trump és Kim Dzsongun között júniusra tervezett, történelmi jelentőségű csúcstalálkozót.

Az indok a jelenleg is zajló amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlat: a gyakorlatban a két szövetséges ország légierje vesz részt, és az északi sajtó ezt úgy tálalta, mint felkészülést az invázióra.

Ilyen gyakorlatok azonban eddig is rendszeresen zajlottak, és nem tudni arról, hogy az elmúlt hónapban zajló tárgyalások során Észak-Korea kérte volna ezeknek a felfüggesztését. (Axios)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.