Cenzúrázta a cukrász a diák tortáját, mert azt íratták rá, hogy summa CUM laude

2018 május 23., szerda 9:03
261

Fotó: Cara Koscinski FB

Szomorú véget ért annak a dél-karolinai magántanulónak az érettségi ünnepsége, aki egész évben keményen dolgozott, hogy 4,79 pontos átlaggal végezzen, és akinek hiába készíttetett az anyuka 70 dolláros ünnepi tortát, a cukrász nem volt hajlandó rákanyarítani, hogy Summa CUM Laude, mert azt hitte, hogy az valami trágár dolog, úgyhogy inkább három gondolatjellel helyettesítette azt.

A Summa cum Laude latin kifejezés szó szerint annyit tesz, mint „a legnagyobb elismerés mellett”. A titulust a kitűnő és majdnem kitűnő diákok tudhatják magukénak, csak hát amíg a cum a latinban toldalékot helyettesít, angolul ondót jelent. Ezt viszont nem tudta az ügyeletes charlestoni cukrász, és a dolognak nagy majré lett a vége.

Az édesanya, Cara a Facebookon akadt ki, amiért a 18 éves Jacobnak elrontották az ünnepségét, ráadásul annál is kellemetlenebb helyzetbe sodródott, mert neki kellett szabadkoznia a család - köztük a 70 éves nagyi előtt -, hogy kimagyarázza a cum kifejezést. Mint később kiderült, a cukrászda automatikusan kisípolja az obszcén szavakat a listákról, így lett három gondolatjel a dolog vége. 

Happy end: Cara megnyugodott, Jacob kapott új tortát, a cukrászda visszafizette a torta árát a családnak, sőt még vócsert is kaptak, és most már csak nevetnek az egészen. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt