Cenzúrázta a cukrász a diák tortáját, mert azt íratták rá, hogy summa CUM laude

Fotó: Cara Koscinski FB

Szomorú véget ért annak a dél-karolinai magántanulónak az érettségi ünnepsége, aki egész évben keményen dolgozott, hogy 4,79 pontos átlaggal végezzen, és akinek hiába készíttetett az anyuka 70 dolláros ünnepi tortát, a cukrász nem volt hajlandó rákanyarítani, hogy Summa CUM Laude, mert azt hitte, hogy az valami trágár dolog, úgyhogy inkább három gondolatjellel helyettesítette azt.

A Summa cum Laude latin kifejezés szó szerint annyit tesz, mint „a legnagyobb elismerés mellett”. A titulust a kitűnő és majdnem kitűnő diákok tudhatják magukénak, csak hát amíg a cum a latinban toldalékot helyettesít, angolul ondót jelent. Ezt viszont nem tudta az ügyeletes charlestoni cukrász, és a dolognak nagy majré lett a vége.

Az édesanya, Cara a Facebookon akadt ki, amiért a 18 éves Jacobnak elrontották az ünnepségét, ráadásul annál is kellemetlenebb helyzetbe sodródott, mert neki kellett szabadkoznia a család - köztük a 70 éves nagyi előtt -, hogy kimagyarázza a cum kifejezést. Mint később kiderült, a cukrászda automatikusan kisípolja az obszcén szavakat a listákról, így lett három gondolatjel a dolog vége. 

Happy end: Cara megnyugodott, Jacob kapott új tortát, a cukrászda visszafizette a torta árát a családnak, sőt még vócsert is kaptak, és most már csak nevetnek az egészen. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.