Egy meccsre eltiltották a Fradi edzőjét

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szerdán egy meccsre eltiltotta Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét. A német szakvezetőt szombaton a Budapest Honvéd otthonában lejátszott bajnoki mérkőzés (1-1) hajrájában a játékvezető elküldte a kispadtól. Eltiltását vasárnap, az utolsó előtti fordulóban esedékes FTC-Diósgyőr meccsen kell letöltenie.

Thomas DollFotó: Mehmet Yilmaz

Az MLSZ honlapján közzétette határozatok szerint a Diósgyőr kiállított játékosát, Lipták Zoltánt szintén egy meccsre tiltották el.

A Ferencvárost 1 millió forintra büntették, mert szurkolói jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, valamint szidták az ellenfelet, más sportszervezeteket és a játékvezetőt.

A Budapest Honvédnak 600 ezer forintot kell befizetnie, mert megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, a szurkolói szidták az ellenfelet, annak egyik játékosát és a játékvezetőt.

Hasonló okok miatt a Haladást 250 ezer, az Újpest FC-t 150 ezer, a Videoton FC-t 400 ezer, a Vasas FC-t pedig 300 ezer forintra büntették. (MTI)