Júniustól biciklivel is járható lesz a 4-es metró

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Megerősítette az Index információit Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója: júniustól kerékpárt is lehet majd szállítani a 4-es metró szerelvényein, a kocsi végében kijelölt helyen. 

Azért csak a 4-es metrón engedélyezik a biciklik szállítását, mert egyedül azon a vonalon áll rendelkezésre akadálymentesített lift az állomásokon. A többi metróvonal mozgólépcsőjén biztonsági okokból továbbra is tilos a kerékpárok szállítása. Mindebből viszont logikusan az is következik, hogy a felújított 3-as vonalon is lehet majd szállítani a járműveket. 

Bolla azt mondta az Indexnek, hogy egyelőre tesztüzemről van szó, így első körben csak hétvégén biztosítják a lehetősége a 4-es vonalon. 

 Jelenleg a HÉV és a dunai hajójáratok mellett csak néhány busz- és villamosjáraton lehet biciklit szállítani. A kerékpárra külön jegyet kell váltani, viszont a havi bérlet ára csak 540 forint. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.