Minősített állatkínzás miatt indult eljárás a 25 kölyökkutyát kisteherautóba zsúfoló olasz férfi ellen

25 kölyökkutyát zsúfolt egy kisteherautóba egy olasz férfi, minősített állatkínzás miatt indult eljárás Zalában – közölte Kondákor Ferenc megyei főügyész.

A közlemény szerint a rendőrség a kocsit a magyar-szlovén határ átlépése előtt tartóztatta fel. A férfi egy ismerősével állategészségügyi dokumentumok és egyedi azonosító jelzések nélkül Magyarországról Olaszországba szállított kiskutyákat.

Fotó: police.hu

A férfiak a hosszú, 11-13 órás utazás ellenére a kiskutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról és a levegőcseréről nem gondoskodtak, így a későbbi orvosi ellátás ellenére 7 kutya elpusztult.

Az olasz férfi ellen minősített állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróság.

Május 7-én hasonló történt: 11:35-kor Tornyiszentmiklóson, egy Alfa Romeo sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a csomagtérben 19, pár hetes pulit találtak. A gyanúsított az állatokat, amik állat-egészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállította.

Fotó: police.hu

A Magyarországon vásárolt kutyákat a férfi Olaszországban akarta eladni. (MTI, police.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.