Tállai után szétválasztják a NAV irányítását és az adóügyeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerda délelőtt jelent meg a hír, hogy Izer Norbert lesz a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, amiből sokan arra következtettünk, hogy a NAV-ot is ő irányítja majd, hiszen eddig a polihisztor Tállai András is ebben a tisztségben irányította a hivatalt amellett, hogy parlamenti államtitkár, a körzetét végigturnézó országgyűlési képviselő és klubelnök is volt.

Úgy tűnik, Varga Mihály belátta, hogy egy embernek túl nagy teher lenne ennyi területen egyszerre hozni a maximumot, 

ezért az adóügyekért felelős államtitkárságot és a NAV irányítását szétválasztották. 

A pénzügyminisztérium jelezte, hogy bár tényleg Izer Norbert viszi majd az adóügyeket, de a NAV-ot egy másik államtitkárra bízzák. Csakhogy erre az ideális jelöltet még nem találták meg, addig Czinege Csilla helyettes államtitkárként vezeti a hivatalt. Tállai András parlamenti államtitkárként szolgál tovább. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.