135 millióból képeztek takarítógyakornokokat a szekszárdi fideszes cégeinél

POLITIKA
2018 május 24., 13:00
comments 130

Egy szekszárdi fideszes vállalkozó családjának takarító cégei az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást szereztek gyakornokképzésre - írja a 24.hu

Fajszi Lajos volt fideszes önkormányzati képviselő uniós pályázatairól heti korrupciós tájékoztatóján számolt be Hadházy Ákos. Mint azt felidézte, Fajszi és családtagjai annak idején öt dohányboltot szereztek, takarítócégeik pedig százmilliós megrendeléseket kaptak. A bevételek jelentős része állami megrendelésekből érkezik, ezeket egészítette ki a Fajszi család az EU-s pénzekkel. Összesen négy vállalkozást üzemeltetnek, ebből az egyik hiába nem produkál szabad szemmel észrevehető forgalmat, de olyan sikeresen pályázik, hogy több pénzt kapott gyakornokokra, mint a teljes éves bevétele volt. 

A szintén a család tulajdonában álló F&F Kft. 20 milliót kapott három takarító, két parkgondozó és két adminisztrátor gyakorlati képzésére, tehát 

egyetlen takarító képzését 3 millió forinttal támogatta az EU. 

Hadházy szerint többek közt ezért is szükség lenne az uniós pénzek felhasználásának komolyabb ellenőrzésére, ezért fontos lenne, hogy az uniós ügyészség tevékenysége Magyarországra is kiterjedjen. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.