135 millióból képeztek takarítógyakornokokat a szekszárdi fideszes cégeinél

Egy szekszárdi fideszes vállalkozó családjának takarító cégei az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást szereztek gyakornokképzésre - írja a 24.hu

Fajszi Lajos volt fideszes önkormányzati képviselő uniós pályázatairól heti korrupciós tájékoztatóján számolt be Hadházy Ákos. Mint azt felidézte, Fajszi és családtagjai annak idején öt dohányboltot szereztek, takarítócégeik pedig százmilliós megrendeléseket kaptak. A bevételek jelentős része állami megrendelésekből érkezik, ezeket egészítette ki a Fajszi család az EU-s pénzekkel. Összesen négy vállalkozást üzemeltetnek, ebből az egyik hiába nem produkál szabad szemmel észrevehető forgalmat, de olyan sikeresen pályázik, hogy több pénzt kapott gyakornokokra, mint a teljes éves bevétele volt. 

A szintén a család tulajdonában álló F&F Kft. 20 milliót kapott három takarító, két parkgondozó és két adminisztrátor gyakorlati képzésére, tehát 

egyetlen takarító képzését 3 millió forinttal támogatta az EU. 

Hadházy szerint többek közt ezért is szükség lenne az uniós pénzek felhasználásának komolyabb ellenőrzésére, ezért fontos lenne, hogy az uniós ügyészség tevékenysége Magyarországra is kiterjedjen. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.