135 millióból képeztek takarítógyakornokokat a szekszárdi fideszes cégeinél

Egy szekszárdi fideszes vállalkozó családjának takarító cégei az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást szereztek gyakornokképzésre - írja a 24.hu

Fajszi Lajos volt fideszes önkormányzati képviselő uniós pályázatairól heti korrupciós tájékoztatóján számolt be Hadházy Ákos. Mint azt felidézte, Fajszi és családtagjai annak idején öt dohányboltot szereztek, takarítócégeik pedig százmilliós megrendeléseket kaptak. A bevételek jelentős része állami megrendelésekből érkezik, ezeket egészítette ki a Fajszi család az EU-s pénzekkel. Összesen négy vállalkozást üzemeltetnek, ebből az egyik hiába nem produkál szabad szemmel észrevehető forgalmat, de olyan sikeresen pályázik, hogy több pénzt kapott gyakornokokra, mint a teljes éves bevétele volt. 

A szintén a család tulajdonában álló F&F Kft. 20 milliót kapott három takarító, két parkgondozó és két adminisztrátor gyakorlati képzésére, tehát 

egyetlen takarító képzését 3 millió forinttal támogatta az EU. 

Hadházy szerint többek közt ezért is szükség lenne az uniós pénzek felhasználásának komolyabb ellenőrzésére, ezért fontos lenne, hogy az uniós ügyészség tevékenysége Magyarországra is kiterjedjen. 


Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.