135 millióból képeztek takarítógyakornokokat a szekszárdi fideszes cégeinél

Egy szekszárdi fideszes vállalkozó családjának takarító cégei az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást szereztek gyakornokképzésre - írja a 24.hu

Fajszi Lajos volt fideszes önkormányzati képviselő uniós pályázatairól heti korrupciós tájékoztatóján számolt be Hadházy Ákos. Mint azt felidézte, Fajszi és családtagjai annak idején öt dohányboltot szereztek, takarítócégeik pedig százmilliós megrendeléseket kaptak. A bevételek jelentős része állami megrendelésekből érkezik, ezeket egészítette ki a Fajszi család az EU-s pénzekkel. Összesen négy vállalkozást üzemeltetnek, ebből az egyik hiába nem produkál szabad szemmel észrevehető forgalmat, de olyan sikeresen pályázik, hogy több pénzt kapott gyakornokokra, mint a teljes éves bevétele volt. 

A szintén a család tulajdonában álló F&F Kft. 20 milliót kapott három takarító, két parkgondozó és két adminisztrátor gyakorlati képzésére, tehát 

egyetlen takarító képzését 3 millió forinttal támogatta az EU. 

Hadházy szerint többek közt ezért is szükség lenne az uniós pénzek felhasználásának komolyabb ellenőrzésére, ezért fontos lenne, hogy az uniós ügyészség tevékenysége Magyarországra is kiterjedjen. 


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.