48 nap alatt elmegy egy fővárosi panellakás

2018 május 24., csütörtök 6:00
71

Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, Budapesten kicsit kevesebben hirdetik eladó ingatlanjaikat - olvasható az ingatlan.com friss elemzésében. 

Magánszemélyek idén éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban, Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.
Továbbra is a panelek kelnek el a leggyorsabban: egy fővárosi panellakás 48 nap alatt adható el, egy megyeszékhelyen lévő pedig 51 nap alatt. 

A fővárosi ingatlanok közül a panellakások és a családi házak eladási ideje 1, illetve 3 héttel csökkent. 

A panelokat idén átlagosan 48, a családi házakat pedig 146 nap alatt lehet eladni. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdaság szakértője szerint az ingatlanközvetítők által feladott hirdetések száma is 5,4 százalékkal csökkent a fővárosban, ez pedig a budapesti lakáspiaci forgalom csökkenését vetítheti előre. 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt