48 nap alatt elmegy egy fővárosi panellakás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, Budapesten kicsit kevesebben hirdetik eladó ingatlanjaikat - olvasható az ingatlan.com friss elemzésében. 

Magánszemélyek idén éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban, Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.
Továbbra is a panelek kelnek el a leggyorsabban: egy fővárosi panellakás 48 nap alatt adható el, egy megyeszékhelyen lévő pedig 51 nap alatt. 

A fővárosi ingatlanok közül a panellakások és a családi házak eladási ideje 1, illetve 3 héttel csökkent. 

A panelokat idén átlagosan 48, a családi házakat pedig 146 nap alatt lehet eladni. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdaság szakértője szerint az ingatlanközvetítők által feladott hirdetések száma is 5,4 százalékkal csökkent a fővárosban, ez pedig a budapesti lakáspiaci forgalom csökkenését vetítheti előre. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.