48 nap alatt elmegy egy fővárosi panellakás

Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, Budapesten kicsit kevesebben hirdetik eladó ingatlanjaikat - olvasható az ingatlan.com friss elemzésében. 

Magánszemélyek idén éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban, Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.
Továbbra is a panelek kelnek el a leggyorsabban: egy fővárosi panellakás 48 nap alatt adható el, egy megyeszékhelyen lévő pedig 51 nap alatt. 

A fővárosi ingatlanok közül a panellakások és a családi házak eladási ideje 1, illetve 3 héttel csökkent. 

A panelokat idén átlagosan 48, a családi házakat pedig 146 nap alatt lehet eladni. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdaság szakértője szerint az ingatlanközvetítők által feladott hirdetések száma is 5,4 százalékkal csökkent a fővárosban, ez pedig a budapesti lakáspiaci forgalom csökkenését vetítheti előre. 


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.