A románoknál csak a lengyelek és a britek vannak többen Nagy-Britanniában

migráció
2018 május 24., 14:40

411 000 román nemzetiségű ember él jelenleg az országban a helyi statisztikai hivatal szerint, így ők a második leggyakoribb nem brit nemzet az Egyesült Királyságban - írja a BBC. Ezzel persze még sehol sincsenek a lengyelekhez képest, akiknek a számát egymillió körülire becsülik. Nagy-Britannia több mint 65 millió lakosa közül 6,2 millió nem brit. Romániát Írország követi, akik úgy 350 ezren élnek az Egyesült Királyságban, India így a negyedik helyre szorult - korábban itt állt Románia. A magyarok számát 250 ezer körülire teszik.

Román idénymunkás Anglia délkeleti részén
photo_camera Román idénymunkás Anglia délkeleti részén Fotó: BEN STANSALL/AFP
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.