A románoknál csak a lengyelek és a britek vannak többen Nagy-Britanniában

411 000 román nemzetiségű ember él jelenleg az országban a helyi statisztikai hivatal szerint, így ők a második leggyakoribb nem brit nemzet az Egyesült Királyságban - írja a BBC. Ezzel persze még sehol sincsenek a lengyelekhez képest, akiknek a számát egymillió körülire becsülik. Nagy-Britannia több mint 65 millió lakosa közül 6,2 millió nem brit. Romániát Írország követi, akik úgy 350 ezren élnek az Egyesült Királyságban, India így a negyedik helyre szorult - korábban itt állt Románia. A magyarok számát 250 ezer körülire teszik.

Román idénymunkás Anglia délkeleti részénFotó: BEN STANSALL/AFP

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.