A románoknál csak a lengyelek és a britek vannak többen Nagy-Britanniában

migráció
2018 május 24., 12:40
comments 82

411 000 román nemzetiségű ember él jelenleg az országban a helyi statisztikai hivatal szerint, így ők a második leggyakoribb nem brit nemzet az Egyesült Királyságban - írja a BBC. Ezzel persze még sehol sincsenek a lengyelekhez képest, akiknek a számát egymillió körülire becsülik. Nagy-Britannia több mint 65 millió lakosa közül 6,2 millió nem brit. Romániát Írország követi, akik úgy 350 ezren élnek az Egyesült Királyságban, India így a negyedik helyre szorult - korábban itt állt Románia. A magyarok számát 250 ezer körülire teszik.

photo_camera Román idénymunkás Anglia délkeleti részén Fotó: BEN STANSALL/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt