Bajba kerülnek a türkmének, akik olyan újsággal törlik ki a seggüket, melyben fotó van a helyi diktátorról

Arra utasították a rendőröket Türkmenisztánban, hogy ellenőrizzék a vécéket, és lépjenek, ha olyan újságpapírt találnak, melyet fenekük kitörlésére használtak az állampolgárok - feltéve, hogy a lapban szerepel a helyi diktátor, Gurbanguly Berdimuhamedow arcképe. Az országban nagyon nehéz olyan újságot találni, melyben nem szerepel, így általánosságban nem javallott ezzel helyettesíteni a vécépapírt. Erről a BBC blogja ír egy olyan moszkvai székhelyű portálra hivatkozva, melynek általában megbízhatók a türkmenisztáni értesüléseik. A portál szerint nemcsak a nyilvános vécéket ellenőrzik, de az emberek otthoni árnyékszékét is felkeresik. 

„Minden szeméttelepen van egy ember, akinek az a dolga, hogy ilyen szennyezett újságokat keressen, és kiderítse, vajon melyik háztartásban fizettek elő a lapra, majd azt jelentse a rendőrségnek” - írja a portál. Akiket bűnösnek találnak, először csak figyelmeztetésben részesülnek, de úgy tűnik, egyre több ilyen eset van, ugyanis a gazdasági helyzet miatt a türkmének nem szívesen költenek vécépapírra.

Fotó: Habartm.org
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.