Bajba kerülnek a türkmének, akik olyan újsággal törlik ki a seggüket, melyben fotó van a helyi diktátorról

külföld
2018 május 24., 08:57
comments 149

Arra utasították a rendőröket Türkmenisztánban, hogy ellenőrizzék a vécéket, és lépjenek, ha olyan újságpapírt találnak, melyet fenekük kitörlésére használtak az állampolgárok - feltéve, hogy a lapban szerepel a helyi diktátor, Gurbanguly Berdimuhamedow arcképe. Az országban nagyon nehéz olyan újságot találni, melyben nem szerepel, így általánosságban nem javallott ezzel helyettesíteni a vécépapírt. Erről a BBC blogja ír egy olyan moszkvai székhelyű portálra hivatkozva, melynek általában megbízhatók a türkmenisztáni értesüléseik. A portál szerint nemcsak a nyilvános vécéket ellenőrzik, de az emberek otthoni árnyékszékét is felkeresik.

„Minden szeméttelepen van egy ember, akinek az a dolga, hogy ilyen szennyezett újságokat keressen, és kiderítse, vajon melyik háztartásban fizettek elő a lapra, majd azt jelentse a rendőrségnek” - írja a portál. Akiket bűnösnek találnak, először csak figyelmeztetésben részesülnek, de úgy tűnik, egyre több ilyen eset van, ugyanis a gazdasági helyzet miatt a türkmének nem szívesen költenek vécépapírra.

photo_camera Fotó: Habartm.org

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.