Drónokat küldenek az építkezések fölé Dél-Afrikában

Bajba kerülhetnek azok a munkások Johannesburgban és környékén, akik magukhoz vennének ezt-azt, vagy nem tartják be a munkavédelmi előírásokat az építkezéseken - írja a Quartz. Gauteng tartomány infrastruktúra-fejlesztésért felelős vezetése azért döntött a drónos ellenőrzés mellett, mert éppen rengeteg pénzt készülnek elkölteni a fővárosban és környékén. Az első drón május 21-én szállt fel, összesen 340 projektet tartanak majd így ellenőrzés alatt. Az építkezések három évig tartanak, és 360 millió dollárra tehetők a költségek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.