Ilyen győztes applikáció születik egy 24 órás ötletversenyből

pályázat
2018 május 24., 18:49

Az E.ON Design Terminallal közös, Challenge.ON 24 órás ötletversenyen 15, egyenként 2-4 fős egyetemistákból álló csapat dolgozott az energiapiacot megreformáló friss, újszerű ötleteken.

A megmérettetésen a Csapat nevű formáció nyert egy olyan alkalmazás ötletével, amely ösztönözné a felhasználókat a tudatosabb energiafelhasználásra, miközben hátrányos helyzetű családokon is segíthetne.

photo_camera Fotó: Liszkay Lilla

A versenyre jelentkező 70 csapatból az online selejtező eredményeként döntőbe jutott 15 csapat, összesen 45 egyetemista mérhette össze tudását a 24 órás hackathon során a Smart Home alkalmazásokhoz, az ügyfélelköteleződés növeléséhez, illetve a jövő fogyasztójához kapcsolódó k ategóriákban, és mentorok segítségével konkrét válaszokat dolgoztak ki a megadott kihívások mentén.

A győztes csapat jutalma, hogy részt vehetnek egy egynapos workshopon az E.ON-nál, ahol szakmai támogatást kapnak ötletük továbbfejlesztéséhez, emellett egy 350 000 Ft értékű repülőjegy utalvánnyal és Brain Bar jegyekkel gazdagodtak a tagok.

Egy olyan alkalmazás megvalósítását javasolták, amely ösztönözné a felhasználókat a tudatosabb energiafelhasználásra. Az alkalmazás tippeket adna a felhasznált energia mennyiségének csökkentésére, majd amennyiben az ügyfél betartja a tanácsokat, bizonyos “coin”-okat gyűjthetne, amelyeket a későbbiekben akár jótékony célra is fordíthatna, egy hátrányos helyzetű család villanyszámlájának kiegyenlítésében segédkezhetne. Ezáltal az energiatudatosságra nevelés mellett a társadalmi felelősségvállalást is erősítené a felhasználókban az alkalmazás.

A zsűri egy különdíjat is kiosztott, ezt a Challengers csapat kapta. Az ő ötletük egy olyan okos karperec, amely egy okos termosztáttal összekötve automatikusan az ügyfélnek legmegfelelőbb hőmérsékletet állítja be a helyiségben. Ezzel kényelmes megoldást nyújt a hatékony energiafelhasználás érdekében.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.