Légi felvétel készült a közpénz-milliárdokból épülő Matolcsy-egyetemről

A Magyar Narancs drónnal készített 70 másodperces videót a most épülő, Neumann Jánosról elnevezett Matolcsy-egyetemről, ahol az ígéretek szerint a jövő közgazdászait képzik majd. A hetilap csütörtöki számában hosszú írás olvasható Matolcsy kecskeméti világáról. Az egyetem az első hírek szerint 12 milliárdból épül, de mint kiderült, ez csak az első épület költségeit jelentheti, amelyet augusztusban adnak majd át. Ezen kívül még négy épületet húznak fel, közpénzből. A Matolcsy Györgyhöz köthető egyetem nem csak állami pénzekből gazdálkodik, több milliárd forintos uniós támogatással is számolhat.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.