Majd a nyugdíjból megélsz, ha megöregszel? De hát ezt te sem gondolod komolyan!

Az OTP Bank legutóbbi Öngondoskodási Indexe szerint a ma aktívan dolgozók 73%-a úgy gondolja, hogy az állami nyugdíj nem lesz elég arra, hogy idős korában is tisztességes, a mai életszínvonalával összemérhető módon megéljen. Ennek ellenére mindössze a megkérdezettek 12%-a mondta, hogy van valamilyen saját befektetése, direkt arra a célra, hogy öregkorában használja fel.

Tudjuk, hogy nem lesz elég az állami nyugdíjunk, de aktív korunkban mégsem teszünk azért, hogy legyen majd mivel kiegészítenünk azt a majdani keveset. Ez így nem az igazi, ha gondtalan nyugdíjaséveket szeretnénk, Münchhausen módjára muszáj valahogy mégiscsak kihúzni saját magunk a csávából. Amíg még elég fiatalok vagyunk hozzá! Minél később kezdjük el az öngondoskodást, annál többet kell aktív korunkban havonta félretenni a bevételeinkből hogy a nyugdíjas évek anyagi biztonságban telhessenek.

A képen a mocsárból magát és a térde közé szorított lovát saját hajánál fogva kirántó Münchhausen báró. Kép: WikiFotó: UleaULead System

Megdöbbentő, hogy a megkérdezettek 78%-ának egyáltalán nincs nyugdíj célú megtakarítása, és mindössze ötödük tervezi, hogy azért majd valamikor elkezd gyűjtögetni öreg napjaira. Ráadásul a felmérésből azt is megtudtuk, hogy a magyarok több mint fele tisztában van azzal a ténnyel, hogy nem lesz elég a nyugdíja, de nem nagyon törődnek ezzel. Hát hogy lehet ez?!

Halló, emberek, ébresztő: nem nyerhet mindenki a lottón, amíg be nem tölti a nyugdíjkorhatárt! Tessék művelődni, utánanézni, mit lehetne tenni, tessék menni fel hamar az OTP weboldalára, és tessék alapozni megfele' azt az arany öregkort, amíg nem késő!

Advertisement
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.