Vádat emeltek a petőfiszállási gyilkos ellen, akit hét év után kaptak el

bűnügy
2018 május 24., 08:45
comments 16

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki egy hét éve elkövetett gyilkosság után egy rablással hívta fel magára a hatóság figyelmét - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A 42 éves petőfiszállási férfi a gyilkosság idején alkalmi munkákból élt, 2010 augusztusában azért keresett fel egy nyugdíjas asszonyt, hogy elkérje tőle az évek óta kifizetetlen munkabért. A nő felháborodott a követelésen, ezért dulakodni kezdtek. Amikor a nő közölte, hogy rendőrt hív,

a férfi dühében először partvisnyéllel ütötte az asszonyt, majd ollóval és késekkel is többször megszúrta a hátán, a tarkóján és a nyakán.

Végül rendkívüli brutalitással addig bántalmazta áldozatát, amíg meg nem halt. A vádlott a nő halála után a tanyán kutatni kezdett és magával vitt 66 ezer forintot - fűzte hozzá.

A közlemény szerint a férfi ezután folyamatosan kért kölcsön az ismerőseitől, akik tavaly nyáron felszólították az adóssága törlesztésére. Emiatt szeptemberben egy petőfiszállási tanyáján egyedül élő 83 éves asszonyhoz ment, hogy kirabolja. A férfi átkulcsolta az idős nő nyakát, és egy bicskát a kezében tartva pénzt követelt tőle. Mivel a sértett pénztárcájában csak hétezer forint volt, azt mondta, hogy a szomszédtól szerez pénzt,

ott viszont segítséget kért, ezért a támadót elfogták a rendőrök.

photo_camera Fotó: police.hu

Az idős asszony nyolc napon belül gyógyuló, hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. A sértett visszakapta a vádlott zsebében megtalált pénzt.

A férfi a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett.

Az ügyészség a férfit aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá önbíráskodás, kifosztás, minősített rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.