26 millió ember megölésére elég fentanilt foglaltak le az USA-ban

Az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb drogfogása volt, amikor a hatóságok 54 kiló fentanilt foglaltak le Nebraskában. A nagyon erős, szintetikus ópiátból ennyi 26 millió ember megölésére is elég, mert a fentanil 30-50-szer hatékonyabb a heroinnál.

Ennyi a különbség heroin és fentanil halálos dózisa közöttFotó: © NHSP Forensic Lab_Bruce A. Taylor

A kábítószert egy New Jersey-i pár teherautójába rejtve találták meg. A 46 éves Felipe Genao-Minayát és 53 éves utasát, Nelson Nunezt április 26-án fogták el. Járművüket azért állították meg, mert a padkán haladt. És mert a két férfi gyanúsan viselkedett, átvizsgálták a járművet, amiből 42 fóliába tekert csomag, összesen 53 kiló fentanil került elő.

A két gyanúsítottra százezer dolláros óvadékot szabtak ki, jelenleg előzetesben vannak. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.