Az Amazon Echo nem csupán felvette, még tovább is küldte egy oregoni pár beszélgetéseit

külföld
2018 május 25., 06:50
comments 174

Az Amazontól vár válaszokat egy oregoni pár arra, hogy vajon miért is továbbította tudtuk nélkül a cég Echo nevű digitális asszisztense egy tudtukon kívül rögzített beszélgetésük felvételét a férj egyik beosztottjának.

"A férjemmel gyakran vicceltünk, hogy ezek a gépek biztos hallgatóznak" - mesélte Danielle, a nej a CBS helyi társadójának, a KIRO-TV-nek. Viccelődésük közben még nem sejtették, hogy a helyzet ennél súlyosabb. A gép nem csupán rögzítette beszélgetésüket, hanem a felvételt el is küldte Danielle férje egyik beosztottjának. Az alkalmazott felhívta főnökét, és azt mondta, hogy "azonnal húzzátok ki az Alexátokat, meg lettetek hekkelve".

Aztán elmesélte, hogy kapott egy hangfájlt. "A férjem először hitetlenkedett" - mesélte Danielle, de aztán a beosztott azt mondta, hogy "a parkettázásról beszéltetek". "Uramatyám, te tényleg hallottál minket" - vágta rá erre a házaspár.

Az oregoni pár jelentette az esetet az Amazonnak, amely válaszában "rendkívül ritka jelenségnek" nevezte a történteket. A cég munkatársai elismerték a biztonsági hibát és elnézést kértek, de azt már megtagadták, hogy visszatérítsék a készülék árát a párnak. Pedig ők azóta az összes készüléküket kihúzták, és a jövőben nem is akarják használni a digitális asszisztenst. (Via CBS News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.