Fizetőssé tennék a Műegyetem előtt is a parkolást

Budapest
2018 május 25., 14:04
comments 141

Jövő heti ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés azt a fizetős parkolási övezetekről szóló előterjesztést,

ami nem csak új övezetek jelölne ki Budapesten, de díjat is emelne.

Az MTI beszámolója szerint a Belvárosban például 525 forintba kerülne egy óra, a XI. kerületben pedig az összes zónában emelnék a tarifát. Újbudán új övezetet is kijelölnének, ami szerint

a Műegyetem rakparton is parkolási díjat szednének.

Zuglóban az önkormányzat javaslatára vezetnének be parkolási díjat a Mexikói út - Kacsóh Pongrác út - Kassai tér - Szikszó park - Lőcsei út - Telepes utca - Fűrész utca - Csömöri út - Lőcsei út - Bosnyák utca - Fűrész utca - Szugló utca - Lőcsei út - Egressy út - Nagy Lajos király útja - Thököly út által határolt területen. Ehhez hasonlóan Ferencvárosban is kiterjesztenék a fizetős utcákat: az önkormányzat kérésére a Ferenc körút - Üllői út - Haller utca - Soroksári út - Déli Határoló út - Gizella sétány által határolt terület, beleértve - a Ferenc körút kivételével - a határoló utakat és tereket kell majd fizetni a jövőben, 350 forintot egy óráért. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.