Fucsovics a döntőig menetelt a genfi tornán

sport
2018 május 25., 14:20
comments 61

Miután a pénteki elődöntőben szetthátrányból fordítva, 2:6, 6:4, 6:1-re legyőzte a hatodik helyen kiemelt amerikai Steve Johnsont, 

Fucsovics Márton bejutott genfi férfi salakpályás tenisztorna döntőjébe. Ezzel 34 év óta az első magyar, aki döntőt játszhat ATP-versenyen. 

Az ATP rangsorában 60. Fucsovics nem kezdte jól a találkozót, 28 éves riválisa – akivel most találkozott először – kétszer is elvette az adogatójátékát, és 35 perc alatt szettelőnybe került. A 26 éves nyíregyházi teniszező a folytatásban sem találta a ritmust, Johnson a második játszma elején is brékelt,és bár a harmadik játékban Fucsovicsnak három bréklabdája is volt, egyiket sem tudta kihasználni, így 3:0 után már úgy tűnt, esélytelen. Ekkor azonban hirtelen magára talált, és sorozatban öt játékot nyerve fordított. Az amerikai ugyan 3:5 után még szépített, de újabb 52 perc elteltével Fucsovics kiegyenlítette a szettállást. Aztán a döntő játszmában is ő irányított, 4:0-ra elhúzott, s 5:1-nél a harmadik meccslabdáját kihasználva megnyerte a mérkőzést. Az összecsapás 1 óra 58 percig tartott.

A végeredmény: Fucsovics Márton-Johnson (amerikai, 6.) 2:6, 6:4, 6:1.Az 501 ezer euró összdíjazású verseny csütörtüki negyeddöntőjében Fucsovics két szettben lépte le a  kétszeres címvédő, harmadik helyen kiemelt, háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stan Wawrinkát.

Fucsovics az elődöntőben játszik (és győz) Steve Johnson ellen.
photo_camera Fucsovics az elődöntőben játszik (és győz) Steve Johnson ellen. Fotó: SALVATORE DI NOLFI/MTI/MTVA

A döntőt szombat délután fél négykor rendezik, a nyíregyházi teniszező ellenfele a a világranglistán 49. német Peter Gojowczyk lesz. A genfi torna győztese 250, második helyezettje 150 világranglista-pontot gyűjt, továbbá 89 000, illetve 47 000 eurót nyer.

Taróczy Balázs volt az utolsó magyar férfi teniszező, aki ATP-tornán döntőbe került: még 1984-ben, Indianapolisban jutott el a fináléig, ahol 0-6, 6-7-re kikapott az ecuadori Andrés Gómeztől. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.