HírTV: mozgássérültek közt rejtette a kormány a befogadott migránsokat

politika
2018 május 25., 17:52
comments 89

A HírTV Célpont című műsora azt állítja, hogy

megtalálta a kormány által rejtegetett, befogadott migránsokat.

Mivel a befogadótáborokat nagy látványosan bezárta a kormány, mozgássérültek közé helyeztek menekültek. A Célpont szerint 

a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában találtak rá az afgán és pakisztáni családokra.

link Forrás

A hivatalos megkeresésre az intézmény fenntartója nem reagált. Így nem tudni azt sem, hogy milyen jogállású emberekről van szó, menekültekről, oltalmazottakról, vagy olyanokról, akiknek ügye elbírálás alatt van. 

A műsor szerint vannak családok, akik hónapok óta a Marczibányi téren élnek,

állítólag nem problémamentesen. Volt, hogy rendőrt kellett hívni, mert a gyerekek kővel dobáltak meg egy mozgássérültet. Az egyik afgán család elmondta, hogy

"a Holnap Házában bújtatják őket. Az afgán férfi azt is elmondta, Afganisztánból Németországig jutottak, de Németország kiutasította őket, így kerültek Magyarországra."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.