A bíróság próbálja rávenni az olasz szülőket, hogy ne nevezzék a gyereküket Benito Mussolininek

külföld
2018 május 26., 08:30
comments 119
Benito Mussolini
photo_camera Benito Mussolini Fotó: Roger-Viollet

A genovai bíróság beidézte azokat a szülőket, akik Benito Mussolininek nevezték el a 14 hónapos kisfiukat. A testület most megpróbálja rávenni őket a névváltoztatásra, mert úgy látja, sok későbbi szívatástól kímélnék meg a gyereket, hanem nem pont ugyanúgy hívnák, mint a fasiszta diktátort.

A szülők azzal védekeztek, hogy ők csak egy régi olasz hagyományt követtek, miszerint a nagypapa után nevezték el a kis Benitót. A gond csak az volt, hogy a családi nevük pont Mussolini, így jött ki a szerencsétlen kombináció. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.