A bíróság próbálja rávenni az olasz szülőket, hogy ne nevezzék a gyereküket Benito Mussolininek

külföld
2018 május 26., 08:30
comments 119
photo_camera Benito Mussolini Fotó: Roger-Viollet

A genovai bíróság beidézte azokat a szülőket, akik Benito Mussolininek nevezték el a 14 hónapos kisfiukat. A testület most megpróbálja rávenni őket a névváltoztatásra, mert úgy látja, sok későbbi szívatástól kímélnék meg a gyereket, hanem nem pont ugyanúgy hívnák, mint a fasiszta diktátort.

A szülők azzal védekeztek, hogy ők csak egy régi olasz hagyományt követtek, miszerint a nagypapa után nevezték el a kis Benitót. A gond csak az volt, hogy a családi nevük pont Mussolini, így jött ki a szerencsétlen kombináció. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt