A légierő fejlesztésére kapcsolna rá az új honvédelmi miniszter

Benkő Tibor az állami tévé reggeli műsorában arról beszélt, hogy a Magyar Honvédség fejlesztésében a légierő prioritást élvez. Az új honvédelmi miniszter elmondta, hogy a honvédség 10 éves fejlesztési tervétben az elsődleges területek között a légierő fejlesztésén túl 

  • a katonák egyéni felszerelése, 
  • eszközeinek modernizációja,
  • a kibertámadások elleni védekezést szolgáló eszközök, 
  • továbbá páncéltörő eszközök beszerzése szerepel.

Elmondta, hogy a Zrínyi 2026 programban rövidesen megkezdődik a magyarországi fegyvergyártás, amely nemcsak a honvédség, hanem más fegyveres és rendvédelmi testületek fegyverellátását is fedezni kívánja, illetve a tervek szerint később más országok piacán is megjelennek a magyar fegyverek.

A nemrég beszerzett A319-es típusú Airbus csapatszállító repülők után olyan repülőgépek beszerzését tervezik, amelyekkel technikai eszközöket is szállíthatnak, légideszantolásra alkalmasak. Benkő szerint a program mögött az anyagi támogatás is megvan, ez biztosítékot ad arra, hogy önálló, erős Magyar Honvédséget tudjanak építeni. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.