A légierő fejlesztésére kapcsolna rá az új honvédelmi miniszter

hadsereg
2018 május 26., 08:33
comments 266

Benkő Tibor az állami tévé reggeli műsorában arról beszélt, hogy a Magyar Honvédség fejlesztésében a légierő prioritást élvez. Az új honvédelmi miniszter elmondta, hogy a honvédség 10 éves fejlesztési tervétben az elsődleges területek között a légierő fejlesztésén túl

  • a katonák egyéni felszerelése,
  • eszközeinek modernizációja,
  • a kibertámadások elleni védekezést szolgáló eszközök,
  • továbbá páncéltörő eszközök beszerzése szerepel.

Elmondta, hogy a Zrínyi 2026 programban rövidesen megkezdődik a magyarországi fegyvergyártás, amely nemcsak a honvédség, hanem más fegyveres és rendvédelmi testületek fegyverellátását is fedezni kívánja, illetve a tervek szerint később más országok piacán is megjelennek a magyar fegyverek.

A nemrég beszerzett A319-es típusú Airbus csapatszállító repülők után olyan repülőgépek beszerzését tervezik, amelyekkel technikai eszközöket is szállíthatnak, légideszantolásra alkalmasak. Benkő szerint a program mögött az anyagi támogatás is megvan, ez biztosítékot ad arra, hogy önálló, erős Magyar Honvédséget tudjanak építeni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.