Összevissza beszél a Fidesz a gyülekezési jog korlátozásáról

Csütörtök este jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter az EchoTV-ben, hogy a magánlakások előtti tüntetéseknek vége. Gulyás Gergely szerint az alkotmánymódosításnak 

„lesz következménye a gyülekezési jogra vonatkozóan”. 

A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ráerősített Gulyás szavaira. Orbán kijelentette, hogy

"nem tartozik hozzá a szabadsághoz az, hogy ne lehessen otthon nyugodtan pihenni."

A HírTV szombat reggel kérdezte a tüntetéseket érintő szabálymódosításokról a Fidesz kommunikációs igazgatóját, aki előbb elismételte a korábbi nyilatkozatokat, hogy nem tartják helyesnek, ha egy politikus otthona előtt demonstrálnak. De arra kérdésre már nem tudott válaszolni Hidvéghi Balázs, hogy akkor majd hol lehet tüntetni a jövőben. Arra riporteri kérdésre, hogy 

"Kossuth tér környékén is vannak lakások ők is elszenvedik amikor ott tüntetés van vagy hallják ha állami ünnepség van, a Nemzeti Múzeummal szemben is hallják. Az ilyen helyzetekre is vonatkozna?"

Hidvéghi azt válaszolta, hogy 

"nézze a törvény majd ezt egyrészt szabályozza, másrészt az alkalmazásáról szóló rendelet fogja ezeket tisztázni. Nyilván az ésszerűség határain belül kell maradni."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.