Összevissza beszél a Fidesz a gyülekezési jog korlátozásáról

2018 május 26., szombat 11:11
77

Csütörtök este jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter az EchoTV-ben, hogy a magánlakások előtti tüntetéseknek vége. Gulyás Gergely szerint az alkotmánymódosításnak 

„lesz következménye a gyülekezési jogra vonatkozóan”. 

A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ráerősített Gulyás szavaira. Orbán kijelentette, hogy

"nem tartozik hozzá a szabadsághoz az, hogy ne lehessen otthon nyugodtan pihenni."

A HírTV szombat reggel kérdezte a tüntetéseket érintő szabálymódosításokról a Fidesz kommunikációs igazgatóját, aki előbb elismételte a korábbi nyilatkozatokat, hogy nem tartják helyesnek, ha egy politikus otthona előtt demonstrálnak. De arra kérdésre már nem tudott válaszolni Hidvéghi Balázs, hogy akkor majd hol lehet tüntetni a jövőben. Arra riporteri kérdésre, hogy 

"Kossuth tér környékén is vannak lakások ők is elszenvedik amikor ott tüntetés van vagy hallják ha állami ünnepség van, a Nemzeti Múzeummal szemben is hallják. Az ilyen helyzetekre is vonatkozna?"

Hidvéghi azt válaszolta, hogy 

"nézze a törvény majd ezt egyrészt szabályozza, másrészt az alkalmazásáról szóló rendelet fogja ezeket tisztázni. Nyilván az ésszerűség határain belül kell maradni."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt