A Fidesz a szomszédokra hivatkozva korlátozná a gyülekezési jogot

politika
2018 május 24., 17:31
comments 292

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert arról kérdezték Mészáros Lőrinc tévéjében, az Echo Tv-n, hogy:

„Na milyen volt az első Kormányinfó, hogy érezte magát?”

link Forrás

A műsorban Gulyás arról beszélt, hogy a magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni. Gulyás úgy fogalmaz, hogy „szeretnénk megvédeni mindenkit attól, hogy ne legyen egyetlenegy hely, egy saját lakás vagy otthon, ahol egyébként ne tartózkodhatna otthon”. Mint mondta, az alkotmánymódosításnak „lesz következménye a gyülekezési jogra vonatkozóan”.

Azt mondta, eddig is az volt a véleménye, hogy a gyülekezési jog alkotmányos alapjog, ami mindenkit megillet,

„de egy szomszédnak, vagy akár egy hozzátartozónak nem kell elviselnie jogkorlátozást azért, mert olyan szerencsés vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplőnek a hozzátartozójaként vagy szomszédjakén él, tehát a magánlakás előtti tüntetések időszakát, azt szerintem érdemes befejezni”.

A gyakorlatban ezt szerinte a jogalkalmazásnak kell újra és újra meghatároznia.

Tehát, ha jól értjük, a jövőben nemcsak a miniszterelnök Cinege utcai otthonánál, hanem a felcsúti háza és a hatvanpusztai birtok előtt is tilos lenne a korrupció ellen tiltakozni. De persze csak a szomszédok miatt.

 (via atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.