Uniós pénzből rendbe hozták a Muhi csata emlékművét, erre Tállai András átadta

POLITIKA
2018 május 26., 13:23
comments 55

Felújította Muhi önkormányzata az 1241-es vesztes csata emlékművét, a 21 millió forintos renoválást pedig átadó ünnepséggel koronázták. A beszédet a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pénzügyminisztérium államtitkára, maga Tállai András tartotta a Sajó és a Hernád összefolyásánál. Az MTI beszámolója szerint a tatároktól 777 éve elszenvedett vereségre Tállai szerint emlékezni kell, mert

"bátor elődeink mindent megtettek azért, hogy a nemzet túlélhesse a történelem viharos évszázadait."

Szerinte csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a feláldozott életek értékét, mert a múlt emlékezete nélkül "jövőnk sem lehet." Tállai profi politikushoz méltóan felismerte a múlt és a jelen közti párhuzamot, és kijelentette:a Kárpát-medence országai, de egész Európa nehéz kihívások előtt áll. 

"Nekünk kettős front jutott, meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyt jelentenek évszázados keresztény kultúránkra, és meg kell győzni azokat is, akik nem ismerik fel ezt a veszélyt,"

tette hozzá. Bónusz: a 21 milliós felújítást az unió állta, a Széchenyi2020 program keretében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.