Uniós pénzből rendbe hozták a Muhi csata emlékművét, erre Tállai András átadta

Felújította Muhi önkormányzata az 1241-es vesztes csata emlékművét, a 21 millió forintos renoválást pedig átadó ünnepséggel koronázták. A beszédet a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pénzügyminisztérium államtitkára, maga Tállai András tartotta a Sajó és a Hernád összefolyásánál. Az MTI beszámolója szerint a tatároktól 777 éve elszenvedett vereségre Tállai szerint emlékezni kell, mert

"bátor elődeink mindent megtettek azért, hogy a nemzet túlélhesse a történelem viharos évszázadait."

Szerinte csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a feláldozott életek értékét, mert a múlt emlékezete nélkül "jövőnk sem lehet." Tállai profi politikushoz méltóan felismerte a múlt és a jelen közti párhuzamot, és kijelentette:a Kárpát-medence országai, de egész Európa nehéz kihívások előtt áll. 

"Nekünk kettős front jutott, meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyt jelentenek évszázados keresztény kultúránkra, és meg kell győzni azokat is, akik nem ismerik fel ezt a veszélyt,"

tette hozzá. Bónusz: a 21 milliós felújítást az unió állta, a Széchenyi2020 program keretében. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.