Uniós pénzből rendbe hozták a Muhi csata emlékművét, erre Tállai András átadta

Felújította Muhi önkormányzata az 1241-es vesztes csata emlékművét, a 21 millió forintos renoválást pedig átadó ünnepséggel koronázták. A beszédet a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pénzügyminisztérium államtitkára, maga Tállai András tartotta a Sajó és a Hernád összefolyásánál. Az MTI beszámolója szerint a tatároktól 777 éve elszenvedett vereségre Tállai szerint emlékezni kell, mert

"bátor elődeink mindent megtettek azért, hogy a nemzet túlélhesse a történelem viharos évszázadait."

Szerinte csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a feláldozott életek értékét, mert a múlt emlékezete nélkül "jövőnk sem lehet." Tállai profi politikushoz méltóan felismerte a múlt és a jelen közti párhuzamot, és kijelentette:a Kárpát-medence országai, de egész Európa nehéz kihívások előtt áll. 

"Nekünk kettős front jutott, meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyt jelentenek évszázados keresztény kultúránkra, és meg kell győzni azokat is, akik nem ismerik fel ezt a veszélyt,"

tette hozzá. Bónusz: a 21 milliós felújítást az unió állta, a Széchenyi2020 program keretében. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.