A hősök napja előtt fújtak tele horogkereszttel egy katonai temetőt Illinois-ban

Legalább 150 sírra, illetve a temető épületeire, közeli lakóházakra és autókra fújtak horogkeresztet szombatra virradó éjszaka az illinois-i Sunset Hill katonai temetőben. Mark Johnson, a temető felügyelője szerint különösen fájdalmas, hogy a sírokat pont a Hősök napja (Memorial Day), vagyis a háborúban elhunyt katonák emléknapja előtt csúfították el.

A rongálás mértékére jellemző, hogy a Sunset Hill temetőben 1300 veterán nyugszik, vagyis a sírok több mint tíz százalékát megrongálták. A temető stábja szombaton egész nap a grafitik eltávolításán dolgozott, javarészt sikerrel:

A rendőrség időközben őrizetbe vett egy gyanúsítottat, egy 34 éves férfit. A hatóságok egyelőre csak vandalizmus ügyében nyomoznak, de idővel akár gyűlöletbűncselekménnyé is minősíthetik a történteket. A temető felügyelője inkább arra hajlik, hogy nem a rasszista gyűlölet motiválta az elkövetőt. A temető nem felekezeti, a rongáló látszólag véletlenszerűen választotta ki a sírokat. (Via Buzzfeed)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.