Videón a nap hőse: felmászott a negyedikre Párizsban, hogy megmentse az erkélyről csüngő gyereket

Videó készült egy férfiról, aki szombat este felmászott egy párizsi lakóház negyedik emeletére, hogy megmentsen egy az erkélyről kilógó gyereket. A gyerek egyedül volt a lakásban, az édesapja vásárolni ment, de azt állítja, bezárta az erkélyajtót. A gyerek ennek ellenére kitévedhetett, kiesett, de sikerült megkapaszkodnia. Ekkor jött a férfi:

A videó alapján több ember is összegyűlt az utcán, a gyereket a szomszéd is próbálta megmenteni, de nem érte el. Végül a férfi négy emeletet mászott, majd egyszerűen beemelte a négyéves kisfiút a biztonságos erkélyre.

Az esetet már a rendőrök vizsgálják, a férfit és a gyereket a tűzoltók érték el végül, mindkettőjüket sokkos állapotban találták, a férfinak tele volt horzsolásokkal a keze a mászástól.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitter-posztban köszönte meg a férfinak a gyerek megmentését. Ebben azt is elárulta, hogy a neve Mamoudou Gassama, és csak pár hónapja érkezett Maliból, hogy Párizsban kezdjen új életet. (Mirror, Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.