Videón a nap hőse: felmászott a negyedikre Párizsban, hogy megmentse az erkélyről csüngő gyereket

Videó készült egy férfiról, aki szombat este felmászott egy párizsi lakóház negyedik emeletére, hogy megmentsen egy az erkélyről kilógó gyereket. A gyerek egyedül volt a lakásban, az édesapja vásárolni ment, de azt állítja, bezárta az erkélyajtót. A gyerek ennek ellenére kitévedhetett, kiesett, de sikerült megkapaszkodnia. Ekkor jött a férfi:

A videó alapján több ember is összegyűlt az utcán, a gyereket a szomszéd is próbálta megmenteni, de nem érte el. Végül a férfi négy emeletet mászott, majd egyszerűen beemelte a négyéves kisfiút a biztonságos erkélyre.

Az esetet már a rendőrök vizsgálják, a férfit és a gyereket a tűzoltók érték el végül, mindkettőjüket sokkos állapotban találták, a férfinak tele volt horzsolásokkal a keze a mászástól.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitter-posztban köszönte meg a férfinak a gyerek megmentését. Ebben azt is elárulta, hogy a neve Mamoudou Gassama, és csak pár hónapja érkezett Maliból, hogy Párizsban kezdjen új életet. (Mirror, Independent)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.