Böröcz: Vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga

POLITIKA
2018 május 28., 06:07
comments 233

"Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet," mondta a fiatalok elvándorlásáról a Fidelitas elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Az Országgyűlésbe frissen beülő Böröcz László kijelentette:

"úgy gondolom, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása."

Arra kérdésre, hogy mit gondol azokról, aki a politikai helyzet miatt választják a külföldet, úgy válaszolt, hogy 

"lehet, hogy vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga."

Szerinte "amikor az emberek 2006-ban kimentek tüntetni a balliberális kormány ellen, a rendőrök a békés tüntetők közé lőttek. Ehhez képest most nyolc éve mindenki ott tüntet, ahol akar, és azt mond, amit akar. Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak."

Böröcz László, ötletgazda
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA

Böröcz elmondta még, hogy a kampányban legalább kétezer fidelitasos segítette a Fidesz munkáját, ingyen. Ugyanerre készülnek az önkormányzati és a európai parlamenti választásokkor is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.