Böröcz: Vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga

"Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet," mondta a fiatalok elvándorlásáról a Fidelitas elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Az Országgyűlésbe frissen beülő Böröcz László kijelentette:

"úgy gondolom, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása."

Arra kérdésre, hogy mit gondol azokról, aki a politikai helyzet miatt választják a külföldet, úgy válaszolt, hogy 

"lehet, hogy vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga."

Szerinte "amikor az emberek 2006-ban kimentek tüntetni a balliberális kormány ellen, a rendőrök a békés tüntetők közé lőttek. Ehhez képest most nyolc éve mindenki ott tüntet, ahol akar, és azt mond, amit akar. Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak."

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA

Böröcz elmondta még, hogy a kampányban legalább kétezer fidelitasos segítette a Fidesz munkáját, ingyen. Ugyanerre készülnek az önkormányzati és a európai parlamenti választásokkor is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.