Kedves hősi halottak! Ha élnétek, tökre élveznétek, hogy én vagyok az elnök! - Így köszönt be Trump az emlékezet napján

Ha Donald Trump twitterfiókja nem lenne, ki kéne találni. Idén május 28-ra esik az USA-ban az Emlékezet napja (Memorial Day), amelyen 1868 óta az ország hősi halottairól emlékeznek meg, azokról, akik valamilyen fegyveres konfliktusban elestek a hazáért.

Donald Trump amerikai elnök - elődjeihez hasonlóan - szólt a nemzethez   - elődjeihez kevésbé hasonlóan - a maga sajátos stílusában:

„Boldog Emlékezet napját! Azok, akik meghaltak nagyszerű hazánkért, igazán boldogok és büszkék lennének, ha látnák, hogy mennek itt a dolgok manapság. Évtizedek óta a legjobb állapotban van a gazdaság, a valaha mért legalacsonyabb a munkanélküliség a feketék és a latinok körében (és a nők körében 18 év óta), újjáépítjük a hadseregünket, és még sok minden. Baró!”

Az exhibicionista, valójában nem a katonákról, hanem az elnökről és a kabinet teljesítményéről szóló szöveg ki is csapta a biztosítékot több helyen. Köztük az egyik legnagyobb veterán szervezetnél a Vote Vetsnél, amely azt írta, ez volt minden idők legborzalmasabb elnöki köszöntője az Emlézet napján.

Michael Hayden tábornok, a CIA volt vezetője csak annyit írt: „OMG” (Oh, istenem).

Martin Dempsey, az Obama-kabinet vezérkarának tagja adta talán a legfrappásnabb reakciót. Meg sem említve Trumpot azt írta, ez egy olyan nap, „ami nem szól sem rólad, sem rólam”, sem rólunk. Ez azokról szól, akik értünk adták az életüket. (Slate)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.