Pénzbüntetésre ítélték a gazdát, akit saját kutyája harapott meg

Tbg
ÁLLAT
2018 május 28., 14:49
comments 64

770 font megfizetésére és szájkosár használatára kötelezett a bíróság egy brit kutyatartót, aki képtelen volt megfékezni kutyáját Kentben.

A 47 áves Irina Zureiqi éppen befejzte a sétáltatást két kutyájával, egy Jack nevű staffordshire bull terrierrel és egy Angela nevű dándoggal. A nő a sarat szedte le a cipőjéről, amikor a kutyák egy harmadik, Oscar nevű kutya láttán nekiiramodtak, és elrángatták a két kutyát megtartani képtelen nőt.

Jack ráadásul Oscar fülét a szájába vette és tépni kezdte, amiből óriási kalamajka lett. A két kutyát próbálták szétválasztani, a pórázzal fojtogatták, vizet öntöttek Jack fejére. Mire vége lett a bunyónak Jack gazdája a kezén és az arcán is sérüléseket szedett össze.

Az ügyben azonban nemcsak az volt a meglepő, hogy az áldozat egyben a vádlott is lett, hanem, hogy a nő igyekezett menteni Jack nevű kutyáját, amit az ügyész szóvá is tett, szerinte a gazda Angelára akarja kenni a felelősséget, holott Jack kezdett el harcolni a másik kutyával.

A bíróság kimondta, a nőnek felelnie kell azért, hogy nem képes kontrollálni kutyáját. Szájkosár viselésére kötelezték. (Kent Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.