Publikálták a testkamerás felvételt arról, ahogy a rendőr agyonlövi a totál meztelen, láthatólag zavarodott fekete férfit

Publikálta a rendőrség a testkamerás videót arról a két hete történt esetről, amikor egy amerikai rendőr közvetlen közelről agyonlőtt egy nyilvánvalóan fegyvertelen, hiszen anyaszült meztelen férfit, aki agresszíven közeledett felé. Az eset már akkor nagy felháborodást keltett, most már viszont mindenki a saját szemével is láthatta, hogy a rendőr semmiképp sem lehetett életveszélyben.

A sztori egyébként igen titokzatos, mivel az áldozat nem valami bűnöző volt, hanem egy büntetlen előéletű, konszolidált, 24 éves gimnáziumi biológiatanár, akinek - a családja tudomása szerint legalábbis - nem voltak sem mentális, sem drogproblémái.

Marcus-David Peters utolsó perceiről nemcsak ez a videó készült: a férfit nem sokkal korábban felvették annak a hotelnek a biztonsági kamerái is, ahol részmunkaidőben, a tanítás mellett biztonsági őrként dolgozott. Ezeken az látszik, hogy a munkahelyéhez érve kiszáll a kocsijából, bemegy a hallba, ahol egyszer csak leveszi az ingét. Valamivel később már teljesen meztelenül rohant ki a szállóból, majd bepattan a kocsijába. 

A férfi ezután több autónak is nekicsattant, végül egy fának ütközött. A rendőrség nagyjából ekkor ért oda. A videón az látható, ahogy a magán kívül kiabáló, nyilvánvalóan erős hatás alatt álló, meztelen férfi egyre közelít a rendőrhöz, aki hiába próbálja lesokkolózni, ezért előveszi a pisztolyát és közvetlen közelről kétszer mellkason lövi a láthatóan segítségre szoruló áldozatot.

(via Washington Post)


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.