18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Publikálták a testkamerás felvételt arról, ahogy a rendőr agyonlövi a totál meztelen, láthatólag zavarodott fekete férfit

bűnügy
2018 május 28., 02:02
comments 180

Publikálta a rendőrség a testkamerás videót arról a két hete történt esetről, amikor egy amerikai rendőr közvetlen közelről agyonlőtt egy nyilvánvalóan fegyvertelen, hiszen anyaszült meztelen férfit, aki agresszíven közeledett felé. Az eset már akkor nagy felháborodást keltett, most már viszont mindenki a saját szemével is láthatta, hogy a rendőr semmiképp sem lehetett életveszélyben.

A sztori egyébként igen titokzatos, mivel az áldozat nem valami bűnöző volt, hanem egy büntetlen előéletű, konszolidált, 24 éves gimnáziumi biológiatanár, akinek - a családja tudomása szerint legalábbis - nem voltak sem mentális, sem drogproblémái.

Marcus-David Peters utolsó perceiről nemcsak ez a videó készült: a férfit nem sokkal korábban felvették annak a hotelnek a biztonsági kamerái is, ahol részmunkaidőben, a tanítás mellett biztonsági őrként dolgozott. Ezeken az látszik, hogy a munkahelyéhez érve kiszáll a kocsijából, bemegy a hallba, ahol egyszer csak leveszi az ingét. Valamivel később már teljesen meztelenül rohant ki a szállóból, majd bepattan a kocsijába. 

A férfi ezután több autónak is nekicsattant, végül egy fának ütközött. A rendőrség nagyjából ekkor ért oda. A videón az látható, ahogy a magán kívül kiabáló, nyilvánvalóan erős hatás alatt álló, meztelen férfi egyre közelít a rendőrhöz, aki hiába próbálja lesokkolózni, ezért előveszi a pisztolyát és közvetlen közelről kétszer mellkason lövi a láthatóan segítségre szoruló áldozatot.

(via Washington Post)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.