8 súlyos, 20 könnyebb sérültje van a ferihegyi buszbalesetnek

Hétfő este magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton.

A rendőrség hajnali közleménye szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója viszont reggel közölte: 27-en sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton az éjjel történt balesetben, nyolcan súlyosan, de egyikük sincs közvetlen életveszélyben. Győrfi Pál elmondta, hogy a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétrával. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XVIII. kerületben. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével helyreállt. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.