8 súlyos, 20 könnyebb sérültje van a ferihegyi buszbalesetnek

Több 444 videó?
Szeretném

Hétfő este magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton.

A rendőrség hajnali közleménye szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója viszont reggel közölte: 27-en sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton az éjjel történt balesetben, nyolcan súlyosan, de egyikük sincs közvetlen életveszélyben. Győrfi Pál elmondta, hogy a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétrával. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XVIII. kerületben. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével helyreállt. (MTI)