8 súlyos, 20 könnyebb sérültje van a ferihegyi buszbalesetnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfő este magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton.

A rendőrség hajnali közleménye szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója viszont reggel közölte: 27-en sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton az éjjel történt balesetben, nyolcan súlyosan, de egyikük sincs közvetlen életveszélyben. Győrfi Pál elmondta, hogy a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétrával. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XVIII. kerületben. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével helyreállt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.