A pápuák mutatják az utat: 1 hónapra betiltják a Facebookot, hogy tanulmányozzák a hatását

Pápua Új-Guineán egy hónapra elérhetetlenné teszik a Facebookot a hatóságok, hogy tanulmányozzák a közösségi oldal hatását, és hogy eltávolítsák a hamis felhasználókat – jelentette be az óceániai állam kommunikációs minisztere.

A kormányzat szerint az oldal működésének leállítása lehetővé teszi, hogy az elemzők tanulmányozzák, hogyan használják az emberek a Facebookot. A vizsgálat során ki akarják szűrni a hamis profilokat, az álhírek terjesztőit és a pornográf tartalmakat.

„Nem engedhetjük tovább országunkban a Facebook által elkövetett visszaéléseket”

– mondta Sam Basil, aki szerint a kormány a tervezett kutatás eredményei alapján mérlegelni fogja azt is, milyen hatással lenne a Facebook teljes kitiltása Pápua Új-Guineáról.

Basil szerint felmerül olyan lehetőség is, hogy a szigetország új közösségi oldalt hoz létre a saját állampolgárainak.

Az utóbbi időben több ország kormánya bírálta a Facebookot amiatt, hogy a közösségi oldal több 10 millió felhasználó személyes adatait szivárogtatta ki a Cambridge Analytica brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cégnek. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.