A soproni hajléktalan egyik gyilkosa életfogytiglant, a másik 9 év börtönt kapott

Több 444 videó?
Szeretném

A Győri Törvényszék első fokon – nem jogerősen – nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte a másfél évvel ezelőtti soproni hajléktalangyilkosság elsőrendű vádlottját.

A másodrendű vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és rablás miatt 9 év börtönre ítélték.

A vádirat szerint 2016. december 10-én a két férfi együtt italozott, majd az elsőrendű vádlott, P. M. I. rábeszélte a másodrendű vádlottat, V. S.-t, hogy hajléktalan ismerősének a város külterületén lévő lakókocsijából értékes cipőket és ruhákat vigyenek el. A másodrendű vádlott beleegyezett a lopásba, mert 8 gyereke volt és „megörült”, hogy így tud nekik adni karácsonyi ajándékot.

A vádlottak odamentek a kivilágítatlan, félreeső területen lévő lakókocsihoz, és az ajtaját feltörve elkezdték az értékeket zsákokba pakolni. Közben a sértett hazaért és a lakókocsi mellett pakoló V. S.-t kérdőre vonta. Miután P. M. I. ezt meghallotta, kilépett a lakókocsiból, a sértett pedig felismerte.

Az elsőrendű vádlott ekkor ráugrott a vele szemben álló 59 éves sértettre, aki a földre esett. A férfi ököllel, könyökkel, szerszámnyéllel és egy raklappal is ütlegelni kezdte a sértettet, aki huszonhatféle sérülést szenvedett el, főleg a fején.

A másodrendű vádlott dermedten állt, és többször felszólította a társát, hogy fejezze be a bántalmazást, de azt válaszolta, hogy:

„Fogd be, mert te is kapsz!”

Az elsőrendű vádlott ezután felszólította társát, hogy fogják meg a zsákokat, és menjenek onnan. Az áldozat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét a leggyorsabban érkező orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

Az ítélet indoklása szerint a másodrendű vádlott esetében nem lehetett bizonyítani, hogy részt vett a bántalmazásban, de az elkövetés pillanatában belenyugodott abba, hogy a társa által elkövetett bántalmazás nagyon súlyos következményekkel járhat, ezért az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésért megállapítható a felelőssége. (MTI)