Az amerikai Földtani Intézet nem javasolja, hogy a kitörő vulkán fölött süssünk mályvacukrot

2018 május 29., kedd 13:24
65

Az Egyesült Államok Földtani Intézete (USGS) folyamatosan nyomon követi, hogy mi történik éppen a rendkívül aktív hawaii Kilauea vulkánnal, és az amerikai kormányügynökség e kommunikáció során egy váratlan párbeszédbe is belebonyolódott Twitteren. 

Fotó: MARIO TAMA/AFP

Egy felhasználó ugyanis azt kérdezte meg az USGS-től, hogy lehet-e mályvacukrot sütni a vulkán kürtője fölött, a kormányszerv pedig komolyan vette a kérdést, és megválaszolták azt: nem. Ezért óva intenek mindenkit attól, hogy megpróbálják. Ráadásul szerintük a mályvacukornak rossz íze is lenne, a kitöréssel felszabaduló kén-dixoid és hidrogén-szulfid, valamint a kénsav ugyanis nem tenne jót a cukor fogyaszthatóságának. 

Az USGS az elmúlt hetekben számos komoly figyelmeztetést is kiadott, sokaknak kellett elhagyniuk az otthonukat, illetve repülési tilalmat is elrendeltek a folyamatosan aktív Kilauea fölött. (Time)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt